3 1

Simpozioane teologice la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

15/09/2022

Doctoranzi și masteranzi ai Facultăților de Teologie din Patriarhia Română se află în perioada 15-16 septembrie, în Arad, la Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea” pentru a participa la cea de-a 7-a ediție a Simpozionului Internațional al Școlii Doctorale de Teologie, cu tema „Teologia în cetate. Evocări, exigențe și perspective” și la Simpozionul național studențesc-masteral Teologia știința mărturisitoare despre Dumnezeu în Biserică și lume. Exigențele momentului

Cele două evenimente derulate cu sprijinul Ministerului Educației se desfășoară sub egida Arhiepiscopiei Aradului și a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, în colaborare cu Facultatea de Teologie din Atena și cu Academia de Teologie Creștină din Varșovia.

La deschiderea lucrărilor celor două simpozioane au participat protos. lect. univ. dr. Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, prof. univ. dr. Codruța Stoica, prorectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, pr. prof. univ. dr. Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie, prof. univ. dr. Florentina Munteanu, directorul Școlii Doctorale Interdisciplinare a UAV, profesori și doctoranzi din cadrul școlii doctorale arădene și de la celelalte școli doctorale de teologie din țară.

„Sunt două evenimente importante pentru facultatea noastră care aduc în agora gândirii reflecții asupra rolului Bisericii în Cetate, asupra misiunii Bisericii Ortodoxe Române în contemporaneitate. Mulțumim Arhiepiscopiei Aradului, conducerii universității, profesorilor implicați, studenților masteranzi și doctoranzi care au contribuit la buna desfășurare a celor două simpozioane. Implicarea lor a făcut posibil acest dialog prolific între școlile de teologie din țară și sunt convins că rezultatele cercetărilor vor aduce un prinos de cunoaștere și de trăire celor prezenți” a declarat decanul Facultății de Teologie, pr. prof.univ.dr Cristinel Ioja.

Cele două simpozioane continuă pe parcursul celor două zile cu lucrările pe secțiuni, dezbateri și, la final, prezentarea concluziilor.